marți, 17 martie 2015

Conteaza mai mult sotia sau amanta?

Ma face sa zambesc aceasta intrebare. Dar, cineva (mistuita de indoieli ) si- a adresat-o si din dorinta de a gasi raspunsuri edificatoare, a scris-o pe google. Asa a ajuns pe blogul meu.

E o intrebare destul de dureroasa si raspunsul pare a-i fi favorabil celei de a doua.

Amanta conteaza pentru un barbat. Altfel nu si-ar fi facut-o. Conteaza ea mai mult decat sotia?
Probabil ofera mai mult. Mai  multa tandrete, pasiune, diversitate, energie, mai mult sex.

Departe de a fi o abstractiune, "amanta" denumeste o persoana cu care un barbat insurat are o relatie. Relatia a depasit stadiul de aventura si sunt motive pentru care el se intoarce ...

M- a surprins intrebarea totusi. Caci indiferent de raspuns, statuturile celor doua femei sunt bine conturate. Oricat de importanta ar fi amanta in viata sotului, e naiv sa credem ca ea va depasi vreodata acest statut. ( Poate ca asta e raspunsul care te interesa).

Rolul de amanta ar trebui jucat cu pasiune si fantezie si fara asteptarea de a interpreta candva, personajul principal in piesa " Sotia". Asta nu se va intampla.

Orice ti-ar spune el, lui situatia ii este confortabila. Si nu va renunta la familie si nici nu va imparti bunuri de dragul tau.

Daca pentru tine, sotia este o straina pentru care nu manifesti sentimente ( pozitive), pentru el, sotia este femeia pe care a iubit-o si de care il leaga copiii si amintirile. Nu te amagi ca intr-o zi ii vei lua locul si vei fi cea cu care el se va afisa la dineurile familiei sau la petrecerile de sarbatori.

Povestile in care el a divortat si ei au trait fericiti sunt infime la numar. Realitatea o dovedeste.

Daca ai o relatie cu un barbat casatorit traieste-o la timpul prezent. E adevarat, puteti fi compatibili si intre voi pot exista sentimente, atractie, pasiune, dar fii constienta ca asta nu e drumul spre altar, si veti ajunge la despartire.

O astfel de relatie se va transorma doar intr-o serie larga de amintiri si poate, tocmai de aceea, ar trebui sa o traiesti intens.3 comentarii:

  1. Hehe, Catalina ma bucur ca inca scrii, stiu ca nu te-am mai vizitat demult dar m-am abonat la feed gata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Albert! E drept, trisez in scris... dar mi am propus sa postez din ce in ce mai des. Ma bucur ca imi vizitezi blogul! Esti binevenit! :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. catalina, spiritul meu vrea sa fi incantat din nou ! cum sa facem ca sa scrii mai des ? cum sa te inspiram ?

    RăspundețiȘtergere