marți, 2 septembrie 2014

Cine esti?

Subiect dramatic si de actualitate: Singuratatea. Ce ne facem si ce facem ca sa o tinem la distanta?

Solutii sunt: iesiri in club, iubiti pe care nu-i iubim, seri cu fetele, discutii non stop pe whatsapp, ochii tintiti pe ecranul telefonului si degetele lipite de tastatura.
 Ma inspaimanta comportamentul oamenilor de astazi. Am devenit dependenti de tableta, i phone si facebook. Cine cu cine s a combinat, unde a iesit ala, cum s a imbracat aia. Am ajuns acasa si am deschis televizorul sau youtube-ul. Orice care sa faca zgomot si sa nu le permita propriilor ganduri sa se faca auzite.

 Ce ti lipseste cand ajungi acasa si te intampina linistea?

O mana care sa te imbratiseze, un cuvant care sa te incurajeze, asigurari si validari: esti o persoana importanta, iubita, dorita.  Nevoia de apartenenta si dragoste e inscrisa in categoria nevoilor umane fundamentale si fara aceste sentimente simtim goliciune in viata noastra.

In contrast cu  propriile nevoi, ne am  instrainat unii de ceilalti si ne am atasat de lucruri. Haina ta preferata, masina ta, apple'ul tau, colectia ta. Dar fata care iti zambeste suav din pictura de pe perete nu saruta, nu atinge si nici in pat nu poate fi bagata...:)) Trist?


O prietena nu suporta singuratatea. Imbratiseaza tableta si converseaza pe messenger pana in zorii zile, o indragostita nu se dezlipeste de iubit, un ravnit barbat de 40 se afla in pragul unei depresii si isi regandeste stilul de viata: vrea  una pe viata, nu una pe noapte.
Toti, insa, refuza sa se bucure de propria companie si definesc timpul petrecut cu sine ca fiind plictisitor.

Daca pentru noi suntem plictisitori cum avem, pretentia ca pentru ceilalti sa fie o incantare prezenta noastra?

Aici e tragedia, noi avem nevoie de altii in viata noastra pentru a completa niste lipsuri. Esti suparata, vrei pe cineva care sa ti alunge tristetea cu bagheta si sa ti redea instant bucuria, ai probleme, vrei un erou care sa ti le rezolve, n ai bani, ai nevoie de un multimilionar care sa ti doneze sume si sa ti plateasca facturile.

Sunt exagerari?! E pura realitate! Cauti o persoana care sa corespunda nevoilor tale. Tu vrei ca celalalt sa fie cum vrei TU, nu cum e EL.

Tu nu esti in stare sa fii cum vrei Tu, si ai asteptarea ca altii sa fie? Arati cum vrei? Te comporti cum ti ai propus? Respecti promisiunile pe care ti le ai facut la inceput de an si in miez de noapte??!
 De cate ori ti ai promis un lucru si l ai incalcat?  De ce vrei ca mama ta sa fie mai puternica, tatal tau mai bogat, iubitul mai prezent? Ei sunt asa cum sunt.
Tie iti revine sarcina sa te ocupi de tine si la tine trebuie sa produci schimbarile.

Daca ai fi astazi fericita, impacata, mandra de tine, n ai mai avea asteptari de la ceilalti, ci relatii frumoase.

Amintirile te tin legata de trecut, proiectarile iti dau sperante pentru viitor si prezentul nu te satisface.Si cum sa te satisfaca? Azi, la 20 te uiti in oglinda si ofetezi" ce fata am!" si peste alti 20 o sa tanjesti dupa pielea fina si lipsita de riduri. Halal gandire! Amanam, speram, visam, pretuim ce avem si pe cine avem, cand nu mai avem. Ne ratam viata fara sa stim cine suntem si de ce suntem capabili.

 De ce te inspaimanta singuratatea si linistea? Fiindca opresc zgomotul exteriorul si l fac auzit pe cel interior, dar te ai gandit vreo clipa ca  ele iti pot oferi rapunsul la intrebarea din titlu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu