vineri, 25 iulie 2014

Sentimente si aparente

Subiectul preferat al cinematografiei si al muzicii il reprezenta candva iubirea. Cine nu a vazut " A walk to remember", " Love story", si cine nu a ascultat melodii ca " Without you" sau " I will always love you". Poate doar cei nascuti de curand... :-)

Spre deosebire de acele timpuri, astazi se pormoveaza sexul, aspectul fizic, libertatea, distractiile. N-as putea sa dau exemple de melodii sau filme, dar mi vine in minte o carte lipsita de orice substanta, intitulata " Umbrele lui Grey" pe care am incercat sa o citesc la recomnadarea unui prietene. Am renuntat dupa 50 de pagini.
O carte despre sex, in care autoarea descrie scene "incendiare" pentru ca in urmatorul paragraf sa le descrie din nou din perspectiva personajului. Un bestseller.
Personajul,o virgina de peste 20 de ani, devine inca din prima noapte experta in sex. Initiatorul ei, un avocat (plin de sine si de bani) isi satisface toate poftele cu ea, si la final o ia si de nevasta.


Mai cautam astazi iubirea? Sau ne multumim doar cu satisfacerea unor nevoi (materiale, sexuale)? Se poarta superficialitatea?


Bunicile noastre si mamele erau educate sa-si respecte sotul sa fie doar a lor, astazi pare sa existe o competitie intre femei si barbati. Se rezuma totul "la cati/cate ai agatat?" "Ai facut-o din prima?" "N ai experimentat pozitia aia?" sau "De la ce brand te imbraci?"

Nu cred ca e o hiperbolizare in ceea ce scriu, uitandu-ma mai ales la generatiile care vin. Fete care arata a femei inca de la 14 ani. Treci in pauza pe langa un liceu... fuste scurte, decolteuri generoase, buze rosii. Sau cum zicea cineva "Cand ai probleme in sex, intreaba pustoaicele de 14 ani. Sunt experte in status-uri". :-)) Cam asa e, in aparenta sunt femei atotstiutoare, in realitate, sufletul nu li s-a dezvoltat odata cu sanii.

Copilaria se rezuma astazi la i-phone-uri si jocuri electronice si se termina pe la 12 ani. Trist. O maturizare fortata insemna sa sari peste etape importante si sa intri intr-o hora pe care habar n-ai sa o joci. Si chiar daca te prefaci ca stii pasii, vei fi de multe ori calcata.
Ce vreau sa spun e ca prinsi in aceasta nebunie de a arata bine, de a face sex bine, uitam cine suntem si ce vrem noi cu adevarat.

Poate ca tu vrei iubire ca in filme, dar dragostea nu mai e de actualitate, ci sexul de la prima intalnire.
Asta fac toti, te conformezi, si l practici si tu.. Chiar daca sufletul tau zbiara dupa altceva, ii acoperi sunetul cu shoturile din cluburi.

Intr-o seara M a plecat din pub acasa la un baiat, insotita de prietena ei. Amandoua ametite de bautura. Sex in trei? Au regretat a doua zi, dar s-au consolat " orice e o experienta" si " totul se intampla cu un motiv".
Doar ca uneori motivul e ca esti prost si nu stii ce faci....!

Pe astfel de drumuri alegi sa mergi cand nu stii cine esti si ce vrei. Sex in trei? Da, cand esti treaza si simti TU ca ti-l doresti. Vei experimenta multe lucruri neplacute pentru tine daca nu stii care ti sunt limitele si care ti sunt dorintele.

Aceasta lume a aparentelor si a competitie in care cu totii suntem prinsi ne va duce de multe ori in pragul unor crize de isterie si de depresie. De ce? Pentru ca interiorul nostru nu e compatibil cu exteriorul!


Analizeaza-te pe tine. Plangi la melodii de dragoste si suspini la filme romantice, dar arati si te comporti ca o seducatoare profesionista. Iar dupa toate experientele nefaste ( in care singura te ai bagat) ti-ai ferecat sufletul si ai pierdut de multa vreme cheia. E timpul sa o gasesti.

Aculta de tine si mergi pe calea care sa te duca spre ceea ce ti doresti cu adevarat. Fa ceea ce ti bucura inima: sex din prima daca vrei tu sa l faci, dans pe mese cand ceilalti nu se ridica de pe scaune,  aventuri in munti, sarituri cu parapanta.

Da frau liber imaginatie. Renunata la reguli, limitari si norme si poate cel mai important, iubeste pasional!

“The most beautiful makeup of a woman is passion. But cosmetics are easier to buy.” YVS

De la iubire am plecat si la iubire ma intorc. S-au scris versuri, randuri despre acest sentiment si experimentele au dovedit ca oamenii blonavi care se simt iubiti gasesc puterea de a se vindeca. Asa cum stresul e cauza multor probleme, tot asa iubirea pare a fi solutia. 

Cum te simti cand nu te felicita nimeni de ziua ta? Sau cand acasa de luni de zile te intampina linistea? Dar cat de fericita esti cand te strange-n brate si-ti aduce in dar buchete colorate de flori?

Renunta la mediocritate si creeaza povesti magice. E vremea sa pui pasiune in relatia pe care o ai si sa-ti dai voie sa experimentezi iubirea.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu